Instruktør: Nandini Ramani

author
9 minutes, 57 seconds ReadHvad fik dig til at beslutte at lære under Balasarasvathi?
Balasarasvattilhørte Kandappa-traditionen for dans. Skolen er kendt for sinstreng overholdelse af traditionen. Subtile abhinaya og udtryk formkernen i skolen, som min far havde stor respekt for. At være dybt interesseret i Bharatanatyam, han ville have min søster og mig selv til at lære denne kunst og udføre. Min far var en beundrer af Balas kunst; hun og myfather havde kendt hinanden gennem dette felt i lang tid; for myfather var Balas kunst det sidste ord. Derfor satte han os under herguidance. Faktisk var min søster Priyamvatha den første studerende i Balasarasvathiskole på Musikakademiet siden det blev startet i 1953.Jeg begyndte at lære under Balasarasvathi, da jeg var seks. Systemet var næsten som en gurukulam. Vi havde vores tekniske danselektioner fra Ganesannattuvanar og havde lektioner om abhinaya fra Bala selv. Min arangetramvar i 1970. Den lange træningsperiode forud for mit arangetram gaveme en dybdegående forståelse af Bala og Ganesans teknikker grundigt.

hvilken slags lærer var hun? Hvilken slags menneske?
hunvar en blid person med to sider af hendes natur. Som kunstner var hunfremragende. Hun var en stor lærer, en generøs lærer, men der var tidspunkter, hvor hun ville skrumpe ind i sig selv af ukendte årsager.Nogle gange ville hun dele sine synspunkter og ville være varmhjertet og megetnæste dag ville hendes humør ændre sig. Nogle gange følte jeg, at hun blev påvirketaf omgivelserne.
Guru lærer om livet såvel som om dans. Hvad er de værdifulde lektionerom livet, som du har lært af hende?
Kunstbør reparere en person til et bedre liv. Jeg er heldig at have været Bala ‘ sdisciplin. Min træning under hende har givet mig et indblik i humanemotions og interaktioner. Jeg har dyrket en traditionel ramme, inden for hvilken jeg søger innovationer. Balasarasvathi trænede altidmig til at se det gode, tage det og forlade resten. Ved at observere hende har jeg lært at møde situationer med dristighed og nærme sig problemer i en confidentmanner.

kan du fortælle os om Ganesan nattuvanar?
han var en stor lærer, guru og et eksemplarisk menneske. Han var udadvendt udseende, men indad en blid person. Størstedelen af mine meninger om Bharatanatyam er afledt af ham. Han var den sidste aftraditionelle nattuvanars. Det er en ulykke, at han ikke fik hansfuld anerkendelse i løbet af sin tid. Jeg er glad for, at jeg kunne tage sig af ham i hans sidste Dage ud over den tætte forening og utmostregard, som jeg selv og min søster kunne tilbyde ham. Han var en storinnovator. Hans koreografer var forskellige, skarpe, skarpe, minut ogindviklet. Jeg er meget i gæld til ham.

hvorforer det, at der er så få studerende på Balasarasvathi-skolen rundt om i verden, der aktivt udfører?
Theart of Bala har sin egen unikke og storhed. Min søsterpriyamavatha, som jeg nævnte tidligere, var hendes første studerende og havde herarangetram inden for tre år efter hendes læring . Faktisk var der efter Bala,Kamala og Vyjayanthimala et tomrum. Priyamvatha var en af deFørst blandt den næste generation af kunstnere for at skabe en mindeværdig virkningi den kulturelle scene. Bala vidste ikke og troede på taktikken ioffentlige relationer. At bede om mulighed var imod hendes natur, og hun bad heller ikke om præstationsmuligheder eller opfordrede dem til at gøre det.Hun ønskede ikke at gå på kompromis med sine værdier for denne kunst for sagenaf det offentlige billede. I mellemtiden begyndte dansere hidtil ukendt at udføre, og de vidste, hvordan de skulle projicere sig selv. I vores skoleaf dans kan man føle følelserne, men kan ikke se eksplicitte eksponeringeri navnet abhinaya. Siden eksplicit abhinaya blev trenden fordag, balasarasvathis studerende stod over for vanskeligheder i løbet. Stadig, vores danseskole betragtes som teknisk overlegen, men der er nogetstor efterspørgsel efter vores forestillinger. Jeg føler, at manglen på et ordentligt supportsystem var en af hovedfaktorerne bag dette.
Hvornår begyndte du at skrive?
Faktiskvokalist Vedavalli bragte mig til seniorjournalist SVK, som allerede vidste min far og introducerede mig til myndighederne i “The Hindu” i1994. Jeg havde hæmninger tidligere, men det indså jeg snart, jeg kunne bidrage til kunstverdenen gennem skrivning.
føler du en interessekonflikt i din karriere som forfatter / danser?Vil du hellere udføre end at skrive?
det tager både at udføre og skrive lige så alvorligt. I løbet af 80 ‘ erne optrådte jeg for Sri Krishna Gana Sabha et par gange,bortset fra someothers. Der var et tomrum efter min guru død. Jeg var involveret med Doordarshan for engang. Senere begyndte jeg at skrive. Tag tingene, som de kommer. I 1993 gav Narada Gana Sabha mig en chanceat udføre med min datter. På Musikakademiet,hvor jeg havde udførtstore soloer og præsenterede lec-dems med min far indtil slutningen af 70 ‘ erne, havde jeg mulighed for at udføre igen i 1996 i løbet af århundredet ofE.Krishna Iyer i veteranserien. For Brhaddvani gav jeg en lec-dempræsentation af Padams i 1997. Jeg elsker at danse og skrive.
kan du fortælle os noget om din tilknytning til Doordarshan?
jeg var tilknyttet Doordarshan fra 1975-93. Det gav mig en drivkraft, da jeg ville gøre noget kreativt arbejde. Jeg var deres første auditionedcompere. Som en audition compere-studievært jeg gjorde en række programmer.Jeg lærte meget af Mr. B. R. Kumar,som nu er den nuværende Stationsdirektør, All India Radio og fra Mr. Selvam, den daværende DTC og programchef.

Doesdin datter fortsætter med at danse efter ægteskab?
Ja.Hun udfører og fortsætter med at lære og undervise.
duer et vigtigt medlem af dansemedierne i Indien. Hvad er detfordele ved din position?
jeg er glad for, at jeg er en del af dansemediet. Skrivning har givet mig en chance for at udtrykke mine synspunkter og tjene kunstsamfundet, for en konstruktivudseende med en positiv tilgang.

du er en af de få mennesker, der virkelig er interesseret i de gamle traditioneraf Thanjavur stil af Bharatanatyam. Planlægger du at skrive en bøgså den yngre generation kan drage fordel?
Ikollaboreret med doyen Nattuvanar Thanjavur K. P. Kittappa Pillai ogopnået femten upublicerede kompositioner af Tanjore kvartetten.Disse manuskripter blev taget fra manuskripter og håndskrevne notationer frafamilien til den berømte Tanjore-kvartetten, som K. P. KittappaPillai tilhører. Sidste år udgav Music Academy dette materiale som en bog.Denne bog er en værdifuld tilføjelse til danserepertoiret. Jeg oversætter i øjeblikket Dr. Raghavans bog om Bharatanatyam til engelsk. Dette indeholdersynspunkterne på det grundlæggende i kunsten og do ‘s and don’ ts i den.Jeg planlægger også at samle alle min fars danserelaterede skrifter.Engang kan jeg skrive min egen bog til brug for den kommende generation.
Hvad synes du om udtrykket koreografi, og hvad synes du om currentchoreographies?
koreografier et samlet koncept for så vidt angår traditionel Bharatanatyam som den gamle praksis. Det kombinerede at komponere, synge og lede dansekompositionerne. I dag nattuvanar er næppe komponere, og allesektioner af en dans betragtning er adskilt. Så hvor er ideenaf koreografi? Men inden for den nuværende kontekst for koreografi,jeg ser enorme ændringer både positive og negative. Jeg er ikke aversato innovation, men det bør være inden for foreskrevne grænser. Noglekoreografier eller dansekomponering er farligt innovative. Hastighed er dagens orden. Men jeg føler, at momentum skal opnås langsomt iForløbet af en forestilling. Hvis et stykke, der har brug for et afslappet tempo, erkoreograferet i et hurtigt tempo, kan det ikke accepteres i Innovationens navn.
folk er trætte af gamle Bharatanatyam format. Hvad ser du for fremtidenaf solo Bharatanatyam?
Thisart har overskredet tiderne. Det er guddommeligt i naturen. En soloBharatanatyam ydeevne kræver koncentration og fokus. Danseren udfører det som yoga. Tanjore-kvartetten komponerede to hundrede og halvtredsfor mange år siden, og kompositionerne ser stadig forbløffende friske ud. Jeg er sikker på, at solo dans er kommet for at blive. Jeg kan ikke se nogen fare for solo recitalsof Bharatanatyam. Smag kan variere blandt offentligheden fra tid tiltid; men gode ting vil altid opretholde og overleve. Det er min følelse.

er du undertiden presset af familier og slægtninge til dansere til at give godeanmeldelser?
Ido ikke bøje sig for pres.
Canyour anmeldelse gøre eller bryde en ung danser?
Ifa dancer tager anmeldelser alvorligt og kan gøre produktiv brug af kritik,det hjælper danseren og kunsten. Men der er kun en lille procentdelaf dansere, der tager anmeldelser alvorligt. De fleste af dem vil se deresnavne i papiret og er ikke engang ligeglad med at læse, hvad der er skrevet. Jeg huskeren hændelse, da en af mine venner nævnte, at min anmeldelse havde så Broken danser, at hun næsten havde besluttet at holde op. Men dette bør ikke værespirit. Du skal have selvtillid og selv-introspektion.Du skal være din egen kritiker først. En gang blev jeg inviteret af SangeetNatak Academy til at optræde i Sapru-huset i ny Delhi. Jeg optrådte før et elite publikum. På et tidspunkt var der en mindre slip i Nattuvangam,men det lykkedes os og udførte uden fejl. Men kritikeren Subbuduskrev, ” Theermanam misfired. Efter alle disse års træning,er det hvad Bala lærte dig?”Jeg blev ikke knust af dette. Jeg nævnte det til min guru, hun bad mig om at marchere videre med hårdt arbejde og ikke bekymre mig så meget om anmeldelsen. Hvis du ikke har holdning og tarm til ansigtting, du er ikke egnet til at udføre. Jeg føler, at en anmeldelse kan gøre en danser, hvishan / hun handler på de fordele og ulemper, der er nævnt i den på en positiv måde.Men en anmeldelse kan ikke bryde en danser.
mangefolk føler, at objektiv kritik er fraværende på grund af for mange vestedinteresser. Hvad er din mening?
der bør ikke være nogen interesser overhovedet i kritik. Dette vil hæmme kunsten og kunstneren. En kritiker skal være fokuseret og upartisk og skal være tro mod sin samvittighed. Jeg er altid tro mod min samvittighedog koncentrere mig om forestillingen snarere end kunstnerens indflydelse og indflydelse.
finder du udenlandske studerende mere oprigtige end lokale studerende?
en udenlandsk studerende, der slet ikke er udsat for vores kultur, kan komme med en dedikation og med en trang til at lære kunsten. Hver person tagerkunsten fra forskellige vinkler. Nogle kommer til at lære af hensyn til læring,nogle kommer til at lære kunsten at blive kunstnere. Der er også dedikerede studerende i Indien. Jeg er ikke for denne slags holdning; Jeg føler enhver studerende, indisk eller udlænding skal være ægte i deres indsats.
Hvad er din yndlingsfarve?
du kunne have spurgt min favorit raga. Jeg kan godt lide Begada. Jeg føler dethar alle nuancer af følelser. Min yndlingsfarve …. Alle nicecolours! Alt, hvad der er slående, unikt, og som passer til lejligheden, er mit valg.
Yourfavourite mad?
Goodfood. Ikke noget særligt.
Yourfavourite by i verden?
Paris.Jeg har besøgt det tre gange. Det er smukt. Den klassiske stil af arkitektur og det varme og kulturelle udseende har fascineret mig.
Hvad er dit stjernetegn og fødselsdato.
jeg er en Skorpion, født den 18.November 1950.
YourIdol?
ingen i særdeleshed. Jeg tager det bedste og efterlader resten i en person.Jeg vil være individualistisk. Mit ultimative Idol er Anjaneya, fordiJeg føler, at han besidder alle høje kvaliteter.
NandiniRamani
“Dr. V Raghavan Institut for Scenekunst”
1,3 Rd Street
BhakthavatsalamNagar
Adyar, Chennai 600020

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.