om navngivning af livløse objekter

author
4 minutes, 48 seconds Read

Sunny, min allerførste bil!

min første bil blev navngivet Sunny. Hun var en gul Mercedes fra begyndelsen af halvfjerdserne, der var mere end 30 år gammel, da jeg købte hende på college. Jeg solgte Sunny, da jeg flyttede og havde ikke brug for en bil. Men to år senere, da jeg havde brug for at købe en anden bil, sluttede jeg med at købe en rød Mini Cooper med hvide racerstriber. Hun blev døbt Emma. Pops bil er Rosa, vores poolvakuum blev navngivet Kvattro, min gamle computer blev navngivet Tonto, og pokker, selv min første iPod (en sølv iPod mini fik jeg gratis med mit mac-Køb i 2005!) blev navngivet. Han var Jr. Tonto Jr, hvis du vil være teknisk om det.

Er Vi Underlige At Navngive Livløse Objekter?

svar ikke på det. Vi er klar over, at de fleste ikke navngiver deres biler, meget mindre deres computere, så jeg tror det gør os lidt underlige i den afdeling. Men hvad betyder navngivning disse ting udrette for os?

navngivning af noget etablerer et forhold

tag en landmand, der opdrætter svin til slagtning. Han navngiver sandsynligvis ikke sine grise, fordi han ikke vil lære dem at kende. De svin er en vare for ham. Han ønsker ikke at antropomorfisere dem og skal derefter sælge dem til slagteriet. Men en person, der ejer kun en eller to grise som kæledyr, har sandsynligvis navngivet dem og kender deres vaner og de egenskaber, der gør dem unikke. Handlingen med at navngive noget skaber et forhold, der sandsynligvis ikke var der på samme måde uden navnet.

Kitty PoP blev så meget mere “Vores”, da vi omdøbte ham (krisecentrene her omkring giver alle killingerne Navne før adoption), og nogle af mine venner, der har børn, har attesteret, at deres barn følte sig så meget mere “ægte” (selv måneder før fødslen) umiddelbart efter parret havde besluttet sig for et navn.

som ethvert forhold kan dette forhold, du kan få ved at navngive et livløst objekt, have sine op – og nedture.

nogle af de positive

som mennesker kan vi godt lide at danne relationer og udvide dem så længe som muligt. Det er det, der ender med at ske med USA og vores navngivne “inanimates”. Vi har tendens til at holde dem meget længere end gennemsnittet. Selvom det kan have noget at gøre med det faktum, at vi er billige, jeg tror, at vores følelser også spiller en rolle i det.

Tonto (min G4-Strømbog, vi lige har udskiftet) var min hjemmecomputer i 7 år, langt ud over de 3-5 år, der generelt er citeret som den bærbare livscyklus.

Forholdene Kan Også Blive Voldelige

Emma. Jo da, hun ser sød ud, men hun begynder at slå dig rundt, når du mindst forventer det!

nogle gange bliver for knyttet til en besiddelse kan bide dig i rumpen. Tag mit forhold til min anden bil, Emma, den yndige Mini Cooper. Jeg købte Emma lige ud af grad skole og plejet hende omhyggeligt. Hun gik til forhandleren for pleje, og modtog stort set hver reparation, de foreslog med det samme. Jeg følte, at hvis jeg passer godt på min bil som denne, vil hun også passe godt på mig.

forkert!

de sidste 18 måneder, som vi ejede Emma, blev brugt på at kaste gode penge efter dårligt, da hun oplevede flere meget dyre fejl. (En stor del måtte faktisk udskiftes 3 gange-heldig for mig 2 af dem var under garanti, men det var stadig en stor ulejlighed.) Da hendes kobling endelig døde (en fuldstændig katastrofal fiasko på vej til arbejde en morgen), selv før vi havde afsat pengene til at få hendes VEKSELSTRØMSKOMPRESSOR repareret (den var også død), var den forbi. Rationelt, jeg var enig med Hr. PoP, at jeg havde brug for en bedre (læs mere pålidelig) bil, men følelsesmæssigt følte jeg mig så forrådt. Jeg fandt mig selv mentalt at tilføje ord som” den b**** “efter” Emma”, da vi ville tale om bilen.

vi fik koblingen fast (den kunne ikke rigtig sælges uden en arbejdskobling) og forlod AC for den nye ejer at udskifte. Men bortset fra AC var jeg overbevist om, at Emma var værd at “top dollar”. Selv efter at vi købte en ny bil, tog det næsten 5 måneder for mig at give slip og lade Mr. PoP sænke sin pris til det punkt, at hun ville sælge.

jeg følte mig brændt af Emma, og det tog et stykke tid for mig at “binde” med hendes erstatning. Hun blev ikke engang navngivet med det samme, fordi jeg bare ikke var sikker på, at jeg ville bekymre mig om biler længere. Men til sidst tjente hun sine striber og blev døbt “Lois”. Lois og jeg har et ret sundt forhold, så jeg antager, at alt er godt, der ender godt der.

nu er det tid til at finde et navn til min nye computer (som jeg skriver dette indlæg på). Han (ja, computere og katte er mandlige køn i dette hus) er en 13″ MacBook Pro, så hvis du har nogen navneideer, vil vi meget gerne høre dem!

navngiver du livløse objekter som vi gør? Hvis ja, hvad er nogle ting, du har navngivet – og hvad har du navngivet dem? Tror du, det får dig til at blive mere knyttet til dem? Tror du, det giver økonomisk mening, eller gør det det lettere for følelser at komme i vejen for de optimale økonomiske beslutninger?

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.