tror dit barn er fedt? Nå hold din mening til dig selv

author
5 minutes, 42 seconds Read

vil du nogensinde fortælle din datter, at hun var fed? Det tror jeg ikke, jeg ville.

svært at fortælle, fordi min datter stadig er meget lille, men jeg fornemmer, at jeg ikke bliver den slags mor. Jeg tror, jeg vil være mere af en intens, tilbedende, over-rosende, neurotisk slags. Mere af en feeder.

jeg kan ikke forestille mig selv snigende: “få nogle vægt off!”, eller endda forsigtigt rådgive en lav-carb diæt, til et trængende barn, der bekymrer sig om min mening. Mere sandsynligt klemmer jeg hende til mit eget store embonpoint (på billedet har jeg en lilla jumper), proffering donuts og råber: “du er perfekt! Du er en fejlfri, smuk, strålende perle!”hos en irriteret teenager, der vrider sig for at komme fri.

det håber jeg. Bedre den vej rundt. Et barn bør tage sine forældres beundring for givet. Bedre at gå ind i verden med for høj forventning om kærlighed end for lav. Den første person, du støder på, der får dig til at føle dig uattraktiv, irriterende eller dum bør slet ikke være den første person, du støder på. Den følelse skal komme som en overraskelse, ikke en bekræftelse. Du skal have en anstændig chance for forståelse, når nogen hørbart kritiserer dig, denne opfattelse er subjektiv.

bedre at kæmpe klaustrofobisk ud fra en alt for tilbedende forældres greb end at blive serielt forelsket i følelsesmæssigt grusomme eller fjerne partnere, hvilket er, hvad alle med underliggende tilbedende forældre altid gør. (Og hvis du i øjeblikket hvæser: “Underly er ikke et ord!”så er jeg ligeglad, fordi min far fortalte mig, at jeg var god til ord, så jeg tror, at jeg er, så skru dig.)

regelmæssige læsere-af enhver aviskolonne, ikke kun denne – vil vide, at der skal være noget aktuelt bøjet til alt dette, og her går: en undersøgelse i Amerika har fundet ud af, at kvinder, hvis forældre kaldte dem “fede” i barndommen, er mere tilbøjelige til at lide af spiseforstyrrelser og betragter sig selv overvægtige, uanset om de er eller ej.

som det ofte er den måde med videnskab man læser om i den populære presse, er der nogle få tilsyneladende fejl i logikken i denne undersøgelses konklusioner. Eksempel: det behøver ikke være, at de negative kommentarer udløste spiseforstyrrelser. Det kan lige så godt være, at en person med en tendens til den slags sygdom er mere tilbøjelige til at lægge mærke til og huske negative kommentarer, endda gå tilbage til den tidlige barndom. De er bare mere blå mærker, lettere beskadiget.

men uanset hvad er budskabet til forældre det samme: fortæl ikke dine børn, at de er fede. Jesus! Hvad en ting at gøre! Sig ikke til nogen, at de er fede!

vil du sige det til nogen, du ikke er relateret til? En nabo? En medarbejder? En forbipasserende buschauffør? Hvorfor er vi så meget mere tilbøjelige til at gøre uhøflige, forstyrrende personlige bemærkninger til mennesker, vi holder af, end mennesker, vi ikke gør? Så meget ulykke og smerte kunne undgås, hvis vi alle forsøgte at behandle vores familier med kun en brøkdel af den nervøse høflighed, vi viser alle andre.

nogle mennesker tror, at” hjem sandheder ” er en del af kærlighed, og at påpege vægtøgning er en slags venlig, hjælpsom indgriben. Folk, der er fede, ved, at de er fede. De sidder ikke der og venter på din guddommelige udtalelse. Du kan kun skade dem.

jeg var en fed teenager, og det var en virkelig elendig oplevelse. Oy, de elendige små “magre køkken” poser; de kalkholdige tabletter af Canderel sødemiddel; de flydende sorte T-shirts og risikable forsøg på at Smukke dem op med tilbehør (hatte! Jeg havde hatte på! Alderen 16!); de smertefulde timer på cykelmaskinen; Slimfast ‘ s syge briller; de tordnende jogs rundt om blokken, Kylie Minogue på min Sony-Gangmand, der forestiller sig at være lille som hende.

jeg tænkte på intet andet overhovedet. Intet. Og du må forstå, mine teenageår var usandsynligt interessante. Jeg spillede ulovligt. Jeg har udgivet en bog. Jeg gik på en chat med Jason Donovan. Gav ikke et kast om noget af det. Jeg ville bare, desperat og længselsfuldt ønskede, at have en knoklet ansigt og slanke lemmer og tillid til at bære en badedragt foran folk.

det var så smertefuldt og ensomt. Det er virkelig underligt at foragte din egen krop; du kan ikke undslippe det, du har lyst til at kvæle. Jeg græd og bad og ønskede, dagligt og natligt. Der var kun en ting, der kunne have gjort oplevelsen værre, og det er nogen, der fortæller mig, at jeg var fed.

jeg blev aldrig tynd, men jeg holdt op med at pleje. Gudskelov. Bogstaveligt talt takker jeg Gud for befrielsen fra mit eget ønske om at være anderledes. Ungovernable teenage hormoner bag mig, jeg kunne nu være tynd, hvis jeg gjorde alle de ting (du ved, lave kulhydrater, ingen sprut, masser af pocheret fisk og kredsløbstræning), men jeg er simpelthen ligeglad nok til at gøre det.

jeg ved dog, at princippet strækker sig ind i voksenalderen, fordi jeg husker det fra min søgen efter at stoppe med at ryge i alderen 37. Andre mennesker, der fortæller dig, at rygning er grim, ildelugtende, antisocial… gule tænder, kedeligt hår, sorte lunger… uanset om det er en elsket ven/partner/slægtning eller en travl krop på en togplatform, hjælper det simpelthen aldrig”. Som den strålende Allen Carr påpegede på sin nemme måde at stoppe med at ryge, får kritikens negativitet bare dig til at føle dig dårlig med dig selv og driver dig til den illusoriske komfort i en anden cigaret.

vi laver sjov, hvis vi nogensinde synes, det er “nyttigt” at fortælle nogen, hvad vi synes er galt med dem. Dybt nede er vores motivation ikke så godartet; det handler faktisk om vores eget ønske om at udlufte irritation ved andres svaghed. Det er et grimt træk. Se hvad der foregår omkring os i øjeblikket, for at græde højt: ingen synes i øjeblikket at have den svageste interesse for tonerne i deres egne øjne.

Husk dine meninger. Vær sød ved folk.

  • Del på Facebook
  • Del på kvidre
  • Del via e-mail
  • Del på LinkedIn
  • Del på Pinterest
  • Del på Facebook
  • Del på Messenger

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.